Legdivatosabb fotótapéta motívumok – eredeti kellék az ön helyiségébe
márc, 2 2022   |   Trendek & Inspirációk

Legdivatosabb fotótapéta motívumok – eredeti kellék az ön helyiségébe

Fotótapéta a beltér megváltoztatásának egy gyors és eredeti módszere. Egyszerű és gyors szerelés, hatásos nyomtatások és számtalan minták és színek azt eredményezik, hogy a fotótapéta felé nemcsak a gyermekszobát berendező szülők, hanem divatházak, éttermek és pubok is fordulnak. Miért lett ennyire divatos utóbbi időben a fotótapéta? A hagyományos tapétáktól eltérően itt óriási a minta- és színválaszték, ennek köszönhetően a legigényesebb vevő is talál magának valót. Az öntapadó tapéta felszerelése egy óránál kevesebb időt vesz igénybe, miközben a hagyományos tapéták ragasztása sokkal tovább tart. Milyenek az Általatok választott legdivatosabb tapéták?

ABSZTRAKCIÓ A FALON, VAGYIS A MINTÁK JÓ MUNKÁT VÉGEZNEK 

Absztrakciós minták a falon nemcsak a tinédzserek álma, ezek a jelen szezon legdivatosabb motívumai. Fekete-fehér csíkok, pöttyök, vonalak vagy cick-cack minták jól illeszkednek a skandináv stílushoz. Színes, pasztellszínű foltok jól mutatnak a tinédzser szobájában vagy a boho stílusú nappaliban. Mandalák, melyek a színterveit olyan országok folklórjából merítik, mint Portugália vagy Spanyolország, jól fognak mutatni egy világos konyhában, előszobában és fürdőszobában. A könnyű, szem számára kellemes és figyelmet vonzó absztrakciók egy érdekes ajánlat a minimalizmus rajongóinak.

a legdivatosabb fotótapéta motívumok

BELSŐ ELRENDEZÉSEK LOFT INSPIRÁCIÓI 

A New Yorki loft bérházak már régóta inspirálják a lakásberendezőket. A loft térbeli elrendezést igényel úgy, hogy a vöröstéglás falak és fémkellékekkel befejezett fabútorok ne terheljék túlságosan a belteret.  A loft klíma elsősorban a már említett vöröstégla, fekete és szürke színek, illetve nyers, beton padlók és falak. Ha a nappalit ebben a stílusban rendezik be, nyugodtan felhasználható a beton motívumot tartalmazó fotótapéta, mely remekül utánozza az igazi betont, viszont jelentősen csökkenti a felszerelés idejét. 

FOLK IRÁNYÁBA – ÉG NÉZETŰ FOTÓTAPÉTÁK

Könnyű, fehér felhők a kék háttérben, vagy szürke, viharos ég határozottan nem mindennapi jelleget kölcsönöz a beltérnek. Felhő motívumot tartalmazó fotótapétákat gyakran a gyermekszoba díszítésére használnak, de azok ugyanilyen jól mutatnak a nappaliban vagy hálószobában, főleg a pasztellszínű kellékekhez társulva. A felhők fokozzák a könnyűség érzetét, ennek köszönhetően a helyiség világosabb és optikailag a valódinál nagyobb is lesz. Az ég motívumos tapéták egy klassz ötlet kisméretű, szűk terek díszítésére.

a legdivatosabb fotótapéta motívumok

HEGYEK – KÖZELEBB A TERMÉSZETHEZ!

A hegyekbe való utazás nyugtat, lehetővé teszi a kikapcsolódást és azt eredményezi, hogy a mindennapi nehézségek már nem is tűnnek ilyen nehéznek. Azonban nem mindig jut idő arra, hogy egy hegyi túrára utazzunk el. Hegyi motívumos fotótapéták nemcsak szépen néznek ki, hanem elsősorban lehetővé teszik a pihenést és kikapcsolódást, amire különösen jelenleg van szükség. A hegyi motívumokat szívesen használják a dolgozószobák, irodák és gyermekszobák díszítésénél. Ha természetre vágyik, üljön le kényelmesen és válassza ki a kedvenc hegyi mintáját.

TÁJKÉPES FOTÓTAPÉTA – FEDEZZE FEL A LAKÁSBERENDEZÉS NEM MINDENNAPI MÓDJÁT 

Tájképes fotótapéta a fali képeknek egy alternatívája, mely leginkább a konyhában válik be. A fali tapéták a fal bármilyen méretéhez igazíthatók, így a helyiség könnyen és gyorsan megújítható anélkül, hogy a tapétát a fal teljes magasságában és szélességében kellene felragasztani. Erdő tájképet, tengert vagy hegyeket ábrázoló tapéta lehetővé teszi Ön számára, hogy pihenjen és nyugtassa meg a gondolatait, emellett remek kellék lesz egy skandináv stílusú konyhába (feltétlenül a skandináv fjordok motívumával!).

a legdivatosabb fotótapéta motívumok

MIÉRT ÉRDEMES ÖNTAPADÓ TAPÉTÁKAT HASZNÁLNI LAKÁSBERENDEZÉS SORÁN?

Mindenek előtt – gyors és könnyű felszerelés. Felragasztjuk, kisimítjuk és hosszabb ideig élvezzük a tapéta divatos mintáját. Annak köszönhetően, hogy a tapéta ellenáll a húzásnak, tépésnek és nedvességnek, az eltávolítható tapéták minden helyiségben korlátlanul használhatók. A könnyű felragasztás és leválasztás révén az öntapadó tapéták akárhányszor felragaszthatók és leszedhetők azzal, hogy a falat előbb megfelelően elő kell készíteni. A legdivatosabb fotótapéták határozottan beilleszkednek az idei trendekbe, köztük a természetbe való visszatérés, emlékek a trópusi utazásról és légkörrel teli loft bérházak. Gondolkozzon el, gondolja át a beltér elrendezését és alkossa saját design kompozícióját.

a legdivatosabb fotótapéta motívumok