MILEYN FOTÓTAPÉTÁT VÁLASSZUNK A HÁLÓSZOBÁBA?
márc, 2 2022   |   Deco tanácsok

MILEYN FOTÓTAPÉTÁT VÁLASSZUNK A HÁLÓSZOBÁBA?

A hálószobába való fotótapéta egy nehéz választás, főleg akkor, ha oly sok a szembetűnő minta és szín. Bár valóban van miből választani, a végeredmény attól függ, milyen fotótapétát választ a hálószobájába. 

FOTÓTAPÉTA FAJTÁK

Az ajánlatunkban kapható fotótapéták a következő csoportokra oszthatók:

1. Óntapadó fotótapéta - MagicStick öntapadó anyagból készül, szereléséhez ragasztó nem szükséges. Az eltávolítható tapéták a legtartósabbak, legintenzívebb a nyomtatásuk, mely ellenáll a kopásnak és mechanikai sérüléseknek.
2. Flizelin alapú fotótapéta – nagyon egyszerű a szerelése, bár más tapétáktól eltérően felrakás előtt a fal előkészítését igényli (a tapéta felvitele előtt a falat ragasztóval kell bevonni). Tulajdonságainak köszönhetően hatásosan elrejti a fali repedéseket és biztosítja a hő- és hangszigetelést.
3. Vinil fotótapéta – egy flizelin alapú fotótapéta, ami különös ellenálló képességgel rendelkezik a káros környezeti tényezőkkel szemben, mint pl. víz és magas hőmérséklet. Ennek révén az ilyen tapéta remekül beválik konyha vagy fürdőszoba díszítéseként.
4. Latex fotótapéta – egy szatén kikészítésű anyag, szereléséhez ragasztó szükséges. Nem ajánlott nedves helyiségekbe, vagy a gyermekszobába.
5. Laminált fotótapéta – egy öntapadó fóliára felvitt anyag (így nem igényli a ragasztó alkalmazását), mely egy olyan védőréteggel kerül bevonásra, ami nagyszerű védelmet nyújt a mechanikai sérülések, víz és magas hőmérséklet ellen.

milyen falfestmény a hálószobába

FOTÓTAPÉTÁK HÁLÓSZOBÁBA VIRÁG MOTÍVUMMAL 

Hasonlóan mint tavaly, idén is a fali virágmotívum az egyik leggyakrabban választott minta lesz a hálószoba berendezéséhez. Az apró, virágos rétek finomságot és törékenységet vezetnek be helyiségbe, a pünkösdi és hagyományos rózsák nagy kehelyei pedig – a romantikus légkört. Az élő virágok törékenyek és érzékenyek, a fotótapétán festettek viszont megállják az idő próbáját. Ebben a szezonban a természetbe való visszatérés még erősebben kerül hangsúlyozásra a belterekben is. Az élénk, zöld növények és virágos variációkkal rendelkező fotótapéták mellett divatba jönnek a szárított gabona kalászok és mezei makk- és búzavirág csokrok is. 

FOTÓTAPÉTÁK HÁLÓSZOBÁBA ERDŐ MOTÍVUMMAL 

Az erdő elbűvöl, ismeretlen titkokat rejt magában, csábít a színeivel és mindennapi sétára ösztönöz. Ez az erdei klíma határozottan beilleszkedik a boho stílusú hálószobába. Döntsön a természet mellett és hagyja elcsábítani magát a mágikus erdei ringató melankóliának. Az erdei motívummal rendelkező fotótapéták finomak, vízfestményi típusúak és tágasak, ezért érdemes őket nagyobb tér berendezésénél felhasználni. Mi válik be jól egy kis hálószobában?

milyen falfestmény a hálószobába

TÉRBELI FOTÓTAPÉTÁK HÁLÓSZOBÁBA

3d fotótapéták egy nagyon jó megoldás kis helyiségekbe. Művészeti galéria vagy hattyú motívummal rendelkező falifestmények egyedi légkört visznek be a helyiségbe, egyúttal optikailag nagyobbá teszik azt. Kisméretű hálószoba fotótapéta világos tónusú színpalettában legyen fenntartva úgy, hogy ne idézzen elő terhelő nyomasztó hatást a helyiségben. A fotótapéta felszerelhető akár csak a fal egy részén is, nem feltétlenül az egész falon. Az ilyen hatás sokkal érdekesebbnek bizonyulhat a standardhoz képezt. 

milyen falfestmény a hálószobába

HOGYAN VÁLASSZUNK FOTÓTAPÉTÁT, AMI ÉVEKIG FOG SZOLGÁLNI?

A hálószobába való fotótapéta kiválasztása nem mindig egyszerű. Jó választáshoz olyan tényezőket kell figyelembe venni, mint pl.:

  • a fal állapota, amelyre szeretnénk a tapétát felszerelni (sima-e, domború struktúrájú-e, mikor lett festve utoljára, szükséges-e a felfrissítése és előkészítése a tapéta felvitele előtt)
  • anyagfajta, amiből készül a fotótapéta (az anyagot a rendelkezésre álló falnak megfelelően kell kiválasztani)
  • mintatípus a fotótapétán (nem lesz-e terhelő a kis helyiségben)
  • körülmények a helyiségben (nagy páratartalom, meleg/hideg)
  • kellékek és bútorok a hálószobában (hogy az egész egy összefüggő és átgondolt elrendezést képezzen)