Vincent van gogh leghíresebb festményeinek reprodukciói
márc, 2 2022   |   Belterek

Vincent van gogh leghíresebb festményeinek reprodukciói

Vincent van Gogh holland festő művei világszerte ismertek és nagyon fontos szerepet játszottak a XX. századi művészet alakításában. Az életének eseményei és az általa látott helyek inspirációvá váltak a posztimpresszionizmus szellemében alkotott nagyszerű festmények létrejötténél. Jelenleg a modern nyomtatási megoldásoknak köszönhetően a leghíresebb festményei a lakásberendezés részévé is válhatnak.

VINCENT VAN GOGH KIVÁLÓ FESTŐI MŰVEINEK ÉVTIZEDE 

Vincent Van Gogh művészeti karrierje igen rövid volt, ugyanis csak 10 évig tartott. A festmények alkotása során a művész arra törekedett, hogy tiszteletben tartsa az alak vagy tájkép külső vizuális szempontját, viszont annak mindig nagyobb erőt kölcsönzött a szín saját belátása szerinti használatával. A festményei ilyen módon drámaibbnak tűntek és hangsúlyozták a kontrasztot a jelenésben. Van Gogh spontán és ösztönös módon dolgozott úgy, hogy minél előbb örökítse meg az őt kísérő érzelmeket.

A holland festőművész több mint 2000 művet alkotott, ebben egyebek mellett 870 képet, 150 vízifestményt és több mint 1000 rajzot és 133 levélvázlatot. Ha azon gondolkozik, hány darab festményt adott el Vincent van Gogh, a válasz igen meglepő lehet. Annak ellenére, hogy jelenleg nagy elismerésnek örvend és a festményei dollármilliókat érnek, az egész élete során van Gogh egyetlen képet adott el - "Vörös szőlőskertek".

Vincent van Gogh reprodukciói

Vincent van Gogh legnépszerűbb alkotásai egyebek mellett:

1. "Napraforgók" festmények - Vincent van Gogh 12 képet festett napraforgó motívummal. Azok közül öt kép múzeumokban található. Mindegyik festmény ugyanezt a csokrot ábrázolja egy kerámiaedényben, sárga vagy halványkék háttérben.
2. Az "Írisz" 1889-ben jött létre. Van Gogh akkor egy pszichiátriai kórházban tartózkodott. Azt állította, a festés egyetlen dolog, aminek köszönhetően elfelejtheti a betegséget. A képek megalkotásához Van Gogh részére a japán festői és fametszeti művészet szolgált inspirációul.
3. A „Csillogó Éjszaka” olajfestmény 1889-ben Saint-Rémy-ben jött létre. Ez a kiemelkedő posztimpresszionista mű 1941 óta a New Yorki Museum of Modern Art múzeumban található.
4. „Virágzó mandula fa” – a virágzó mandula fákkal elragadtatva Van Gogh úgy döntött, hogy az egyik festményén megörökíti azok szépségét. Ez a nagyszerű alkotás az, ami tökéletesen mutatja Vincent Van Gogh tehetségét az őt körülvevő természet ábrázolásában.

Vincent van Gogh reprodukciói

VAN GOGH KÉPEK – REPRODUKCIÓK

Vincent van Gogh festményeinek vásznon készített reprodukciói olyan díszítő elemek, melyek remekül fognak mutatni a vintage vagy klasszikus stílusban berendezett helyiségekben. Megfelelően beillesztve ugyanilyen szépen fognak kinézni a boho vagy indusztriális stílusú terekben is.

Az üzletünkben Vincent van Gogh műveinek olyan reprodukciói találhatók, melyek jól beválnak fali dekorációként a nappaliban, hálószobában vagy előszobában. A festmények különböző színpalettája lehetővé teszi azoknak minden színű és stílusú helyiséghez való igazítását.

Az eredeti műalkotások egyedi jellegűek, de a másolatoknak és reprodukcióknak köszönhetően könnyű és olcsóbb módon gyönyörködtethetjük a szemünket kiváló művészeti alkotásokkal.