Vászonképek - Banksy

Banksy egy kortárs művész, a műveinek ”vásznaként” épületeket, falakat és köztereket választ. Emiatt nem zárható a galéria négy fala között, a képeinek klasszikus reprodukciói is nehezen megvalósíthatók. Sok esetben az alkotása nagyon hamar megsemmisül, így a nézők emlékezetében Banksy grafikái csak a róluk készített fényképeknek köszönhetően maradnak meg.

Vászonképek - Banksy
Banksy [találat: 16]
Vászonképek - Banksy

Banksy – fali dekorációk üzenettel

Banksy bizonyára egy olyan művész, aki nehezen bekeretezhető. Az alkotásai egyrészt múzeumokban kerülnek bemutatásra és jelen vannak az akadémiai vitában. Másrészt, nagyon közel áll a graffitihoz és olyan művekhez, amiket mindegyikünk elhelyezhet az épület falán. Azonban megkülönböztető számára az, hogy nehéz témákat vet fel, melyek popkultúrához, konzumizmushoz, háborúkhoz, szabadsághoz és mindahhoz kapcsolódnak, amivel a mai világban küszködünk. Banksy nyomtatott képei elsősorban azoknak fognak tetszeni, akik az elkötelezett művészetet szeretik, nem csupán a falra akasztható szép képeket. Azokhoz sokszor a fiatalok fordulnak, aki keresik a világhoz való viszony kifejezésének és annak ellenállásának módját, amivel találkozunk a minket körülvevő világban.

 

Sok fiatalember a Banksy által használt nyelvet beszéli. A patkányt vagy a kislányt léggömbbel ábrázoló képek már tartósan beíródtak a nézők tudatába.

Banksy - vászonképek

Mint már említettük, Banksy művei legtöbb esetben csak reprodukció formában érhetők el, mivel a művész nem a hagyományos háttérben, hanem a falakon alkot. Így tehát canvas nyomtatásokat kínálhatunk. Kitűnő minőségben készülnek és friss, modern szemlélettel rendelkeznek, ami jól komponál a Banksy modern illusztrációival.