Üvegképek - Henri Matisse

Henri Matisse a fauvizmus elnevezésű irányzat egyik legismertebb képviselője volt. XIX. és XX. évszázad fordulóján alkotott. Jellemzők számára az élénk színek, kontrasztos kapcsolatok és lefestett nagy területek. Főleg azokban a művekben tipikusak, melyeket Henri Matisse késő fázisban alkotott. Az ilyen képek nálunk is találhatók.

Üvegképek - Henri Matisse
Üvegképek - Henri Matisse

Henri Matisse az üvegen

Matisse képeinek reprodukciói egy érdekes ajánlat azok számára, akik kifejezőképes dekorációkat keresnek a helyiségükbe. Itt hivatkozhatunk az egyik legismertebb munkájára, a „Tánc” vagy „Asszony portré” c. képre. Azok kifejezőképesek és biztosan jól beválnak a kifejezett jellegű személyeknél. Betegségre való tekintettel a művész kollázsokat is kezdett alkotni, melyekben már inkább az absztrakt motívumokra és kifejezőképes színfoltokra alapult.

 

Henri Matisse műveinek reprodukciói minden olyan helyiségbe illenek, ahol kifejezőképes dekorációkat szeretnénk. Ezek inspiráló motívumok gyermekszobába is, ugyanis a gyermekek jól fejlődnek az ilyen kontrasztos színkapcsolatok környezetében.

Nézze meg szintén Henri Matisse canvas képeit.