Vászonképek - Henri Matisse

Henri Matisse egy francia festőművész, a fauvizmus leghíresebb képviselője. XIX. és XX. század fordulóján élt és alkotott. Munkásságára jellemző a kontrasztos színek felhasználása és azokat nagyobb felületekre való felvitele. A kifejezés hangsúlyozása céljából sokszor a dolgok vagy figurák kontúrjainak kiemelését alkalmazta.

Vászonképek - Henri Matisse
Vászonképek - Henri Matisse

Henri Matisse műveinek reprodukciói

A festő munkásságát követve észrevehető, hogy annak jellege változott a művész élete alatt. Ennek oka az volt, hogy betegség miatt elvesztette a készségét, így elkezdte a papírból kivágott kollázsokat alkotni. Azonban azok is a művész korábbi alkotásaira jellemző élénk színekkel rendelkeztek. A fauvisták és ezen irányzat prekurzorai között legfontosabb figura Henri Matisse lett. Az általa alkotott festmények tartósan beíródtak a XX. század leghíresebb műveinek kollekciójába. Legismertebb bizonyára az 1910-ben készült „Tánc” és a 1902-i „Asszony portré”.

 

Az inkább absztrakt minták rajongói biztosan a művész kollázsait választják. Matisse képeinek reprodukciói a legfiatalabb lakók szobáiban is jól beválnak. Ha Ön a művészet rajongója és színes dekorációt keres a gyermekének szobájába, akkor a festő reprodukciói között sok érdekes ajánlatra talál. Elegáns és esztétikus nyomtatásokat készítünk canvas vásznon. Figyelemmel azok univerzális stílusára Ön igazíthatja a képeket a lakberendezési módnak megfelelően. A színek minden esetben megegyeznek az eredeti művekkel, az egész pedig nagyon tartós és a vizuális jellemzőit nagyon hosszú ideig megőrzi.