Üvegképek - Banksy

Falak a Banksy munkásságának fő háttere. Így az üvegképek beilleszkednek a művész által létrehozott stílusba. Ezek nagyon modern és a nézők számára közeli munkák. A művész nem csupán a szép képek falakon való festését tűzte ki céljául. Elsősorban ilyen módon a valóságot kommentálja – politikai, társadalmi vagy gazdasági valóságot.

Üvegképek - Banksy
Banksy [találat: 16]
Üvegképek - Banksy

Banksy grafikák a falakon

Banksy műveinek reprodukciói főleg abból állnak, hogy üvegre viszik át a falakon létrejött grafikákat, illetve az azokról készített fényképeket. Az, amit Banksy alkotott – képek, grafikák és performance határán elhelyezkedő munkák – kultúra iránti elkötelezettséget fejez ki, így azokat rendszerint olyan személyek választják, akikhez eljut ez az üzenet. Egyrészt a lakásunkban egy érdekes grafikai munkát helyezünk el, másrészt pedig – nem feledkezhetünk meg a jelentésről, ami legfontosabb olyan művészek számára mint Banksy.

 

Az ilyen jellegű fali dekorációk remekül beilleszkednek a modern és eklektikus stílusba. Érdekes módon némi energiát vezethetnek be a nagyon minimalista stílusú helyiségbe. Banksy üvegképei a serdülők és fiatalemberek gyakori választása.

Nézze meg szintén canvas képek Banksy műveivel.